VIDEOPOSNETEK NAŠEGA SPOMINA

Avtor :   Zac Poonen Kategorije :   Temeljne resnice Iščem
Article Body: 

Z videokamero je sedaj možno natančno posneti prizore in zvoke, ki jih vidimo in slišimo okrog nas. Ko je ta videoposnetek pozneje predvajan na zaslonu, bo natančno prikazoval, kaj se je zgodilo.

Sveto pismo pravi, da se bliža dan, ko bomo morali vsi dati Bogu poročilo o nas samih. Ko razmišljamo o milijardah ljudi, ki so živeli na tej zemlji skozi mnoga stoletja človeške zgodovine, se morda vprašamo, kako lahko Bog hrani posnetke vsega, kar je kdo storil, rekel in razmišljal tekom svojega življenja. Ta posnetek hrani Bog v spominu vsakega posameznika.

Spomin je kot videoposnetek, ki natančno beleži vse, kar delamo, rečemo ali mislimo. Prav tako posname naša notranja stališča in motive. Ko človek umre, pusti svoje telo tukaj na zemlji, njegov spomin pa gre - kot del njegove duše - skupaj z dušo v kraj mrtvih duhov. Ko bo končno nastopil dan sodbe, bo njegova duša ponovno združena s prahom, ki je bil nekoč njegovo telo na zemlji in bo obujen v fizično telo, da bo stopil pred Boga in predložil poročilo celotnega svojega življenja na zemlji. Tisti dan, ko bo vsaka oseba prišla na vrsto za sodbo, bo moral Bog storiti le to, da bo predvajal posnetek spomina vsake osebe na zaslonu, da ga bo videl ves svet. Nihče ne bo mogel dvomiti o natančnosti tega prikaza, saj bo njegov lastni spomin predvajal posnetek njegovega lastnega življenja.

Zunanja krinka spodobnosti in religioznosti, ki jo ljudje danes nosijo, bo odstranjena in izpostavljena bo resnična notranja oseba. Tisti dan religija ne bo rešila nikogar, saj bo jasno vidno, da so vsi grešili - ne glede na religijo, v katero so bili rojeni ali so jo prakticirali. Storjena dobra dela, denar podarjen ubogim ali religijskim ustanovam, prav tako ne bodo nikogar rešila - saj nobeno od teh religioznih dejanj ne more odstraniti naših grehov.

Obstaja SAMO EN NAČIN, s katerim se bo lahko posnetek hudodelstev, ki smo jih storili, povedali ali mislili, trajno odstranil iz Božjega pogleda, tako da ne bo predvajan na videoposnetku ob dnevu sodbe. Naša dobra dela ne morejo odstraniti naših hudobnih del. Ne. Nikoli.

Pravično in pošteno kazen je treba določiti za grehe, ki smo jih storili. Sveto pismo pravi, da je v Božjem zakonu določena samo ena kazen za greh - in to je VEČNA SMRT. To smrt si zasluži vsak od nas za svoje grehe.

Da bi nas rešil pred to kaznijo večne smrti, je Jezus Kristus, Božji Sin, prišel iz nebes na zemljo kot človek in umrl na križu zunaj Jeruzalema približno 2000 let nazaj. Tam je prevzel nase Božjo kazen za grehe človeštva - za grehe vseh ljudi vseh religij. Tri dni zatem, ko je bil pokopan v grobu, je vstal od mrtvih in s tem dokazal, da je bil zares Bog v človeški podobi, in da je lahko premagal smrt - človekovega največjega sovražnika. Štirideset dni pozneje, medtem ko so ga mnogi opazovali, se je povzpel v nebesa z obljubo, da se ponovno vrne na zemljo ob določenem času, in sicer sodit vse ljudi, žive in mrtve. Več kot 19 stoletij je minilo, odkar je dal to obljubo in zdaj se je čas Njegove vrnitve na zemljo približal. Enkrat te dni ga bomo videli na nebu, kako se bo vrnil iz nebes.

Jezus Kristus je bil EDINI v zgodovini, ki je umrl za grehe človeštva. Prav tako je bil EDINI, ki je vstal od mrtvih. V teh dveh stvareh je On edinstven.

Danes so naši grehi lahko odpuščeni in izbrisani iz tega videoposnetka, če se iskreno odvrnemo od naših grehov in se pokesamo, tako da prosimo Boga, da nam odpusti - zaradi Jezusa Kristusa, verujoč, da je On umrl za naše grehe in je vstal od mrtvih.

Zdaj lahko prosite Gospoda Jezusa Kristusa, da pride v vaše življenje in izbriše posnetek vašega preteklega grešnega življenja - ne glede na to, kako veliki in množični so utegnili biti vaši grehi. Nato lahko znova začnete čisto življenje z novim, praznim "posnetkom" in ste lahko Božji otrok.

To je EDINA POT odrešitve, ki jo je Bog določil za človeštvo. Izkoristite jo zdaj. Zapomnite si, da je edina alternativa, ki jo imate, soočenje s posnetkom vaših grehov, ki bo predvajan v videoposnetku vašega spomina ob dnevu sodbe. Ker poznamo to resnico in se zavedamo resnosti večne obsodbe v ognjenem jezeru za vse grešnike, je naša dolžnost vsakega ljubeče opozoriti.

Naj se danes odločite pravilno, brez nadaljnjega odlašanja, in naj vas Bog blagoslovi z večnim življenjem!

To sporočilo od Boga vam ponujamo v iskreni ljubezni.

Copyright - Zac Poonen. No changes whatsoever are to be made to the content of the article without written permission from the author.